Hur vet du om du blir lurad?

Bedragare blir allt bättre på att hitta sätt att manipulera dig in i deras fälla. De är att hitta nya sätt varje dag för att lära sig mer om dig och att du trivs när de närmar dig, och dessa dagar, är det inte svårt längre.
Gör en sökning på ditt namn. Oddsen är, du ska ta reda på det är mer om dig på nätet då du verkligen vill att folk utanför din nära vänkrets att veta. Har din Linkedin ger tips på var du arbetar och din plats? Har Facebook och Pinterest ger inblick i dina intressen? Har du din hemadress kopplad till ditt namn – eller till och med ditt telefonnummer? Med denna typ av information till hands, kan en bedragare lätt skräddarsy ett e-postmeddelande som fångar ditt intresse. Den del som du behöver veta är dock vad man ska göra när bedragaren når ut.
Så, hur vet du om du bli lurad?
Här är några steg att ta innan svara på misstänkta e-post eller bedrägerier.
Svarar inte.
Om du får ett slumpmässigt mail från någon, är det dags att undersöka lite innan du svarar. Även om det verkar som om de vet att du, kom ihåg att de kunde ha gjort sin hemläxa.

E-post Kontrollera.
Titta på avsändarens e-postadress. Någon från din bank kommer inte att skicka ett mail från wellsfargo@gmail.com. Om e-post ser misstänkt ut, är det förmodligen. Du kan alltid skriva eller ringa din bank för att ta reda på om det är en bluff – de flesta finansiella institut är mer än villiga att hjälpa till när det gäller bedragare.
En annan bra knep är att försöka googla e själva och se vad som kommer upp. Jag har sett det där människor på online-forum har redan skrivit e-postadress som en bluff – ding, ding, det är ditt svar!
Länk Check.
Klicka inte på några länkar i e-post. Bara rulla över länken med musen och titta i det nedre vänstra hörnet för en pop-up var länken kommer att skicka dig (detta fungerar på webbplatser också). Om länken verkar misstänkt, är det förmodligen en bluff. Dessutom vet att bedragare kommer att gå igenom besväret att skapa en webbplats som är mycket, mycket nära till något du kanske vet (om inte exakt samma exemplar). De kommer också att skapa webbadresser som liknar; till exempel, är www.paypal.com en legitim webbplats, men paypals.com och paypal.edu är webbplatser som inte ägs av PayPal. Veta den verkliga webbadressen av de webbplatser du besöker.
Det är viktigt att veta att länken kunde se legitima i tryck, men svävar över länken (utan att klicka) kan visa dig om det är eller inte är den verkliga länken du att bli sedd i tryck, t.ex. www.paypal.com <- Jag vände innehållet till en länk till Google som ett exempel.
Om du är osäker på vad länken är, Google namnet eller länken företag. Om det är en känd bluff, kommer det sannolikt att webbplatser som nämner detta.
Slutligen, under tider av naturkatastrofer och större evenemang bedragare har varit kända för att inrätta en falsk välgörenhet webbplatser för att dra nytta av er. För välgörenhetsorganisationer, måste du göra din forskning för att säkerställa att det är en legitim välgörenhetsorganisation. Resurser som www.charitynavigator.org eller www.bbb.org kan hjälpa dig att lära dig mer om verkliga välgörenhetsorganisationer.
Inte alla har den bästa grammatik, så det är svårt att säga att en dåligt skriven e-post eller webbplats är sannolikt en bluff, men det verkar vara en märkbar tema bland bedragare. Om det är svårt att förstå innehållet när du läser igenom den, kan det vara en bluff – särskilt om e-post är enligt uppgift från en känd källa, t.ex. din bank, PayPal, Facebook, etc.

Medicinsk eller ekonomiskt stöd.
Om du någonsin bett om hjälp på grund av en medicinsk fråga eller ekonomisk övergång, är det förmodligen en bluff. Jag fick två under den senaste månaden som läser så här:
Jag vill att du kolla in den här webbplatsen men jag behöver något mer perfekt än så här om det är möjligt http: //teobroma.com…. platsen skulle bara vara informativa, så jag måste du ge mig en uppskattning baserad på platsen jag gav du kolla in, uppskattningen bör omfatta hosting och jag vill samma sida som platsen jag gav dig att checka ut och jag har ett privat projekt konsult har han textinnehåll och logotyper för webbplatsen.
Good Day, Am Mark Cole jag vill veta om du kan hantera (webbdesign) för en ny marknadsföring och även om kreditkort är bra att betala med dig vänligen komma tillbaka till mig ASAP så jag kan skicka dig information arbetstillfällen. Du kan alltid nå mig vi e-post

Den person som nämns senare i e-post som de hörselskadade och kunde bara göra affärer via e-post. Detta är ett perfekt exempel på medicinsk och ekonomisk hjälp i en – han påstod sig ha ett medicinskt tillstånd och skulle bara kunna betala via kreditkort.
Efter forska här, uppföljning e-post var att personen ville betala dig en extra $ 2000 som du skulle då fram emot hans innehållsleverantör – Jag gissar att det inte finns någon innehållsleverantören och du skulle vara ute $ 2000 om du har följt genom .
Dessutom, när som helst att någon ber dig om pengar, snälla, snälla gör din forskning innan du skickar några av dina personuppgifter till dem eller bara vidarebefordra dem pengar. Om de ber om pengar, är det troligt en bluff.

Google innehållet.
Från catfishing till välgörenhet bedrägerier till webbdesigner bedrägerier, bedragare brukar använda samma innehåll i sina e-postmeddelanden. De kan ändra namnet eller ens de första meningarna, men blandat i vanligtvis kopieras innehåll som redan har redovisats som en bluff. Ta några meningar från bluff jag skrivit tidigare och Google det. Du ser att andra människor redan har skrivit om bluff – ding, ding igen!
Jag nämnde catfishing också, eller hur? Ja, innebär att du kan ta e-postmeddelanden som skickas till dig och gör samma Google-sökning för att se om det innehållet har redan bokats som en bluff. Fortfarande inte övertygad om att det är en bluff? Tänk avsändaren var bara vara lata och tyckte att det här innehållet? Ring dem på det. Säg att du tycker att det är en bluff och se hur de svarar.

Google namn.
Googling någons namn eller affärsinformation är stor för en massa saker. Om du är ute efter att dejta någon, gå vidare, Google deras namn – varför inte lära sig om dem lite innan du går på en blind date? Om du är ute efter att anställa någon, bör du se hur de porträtterar sig själva på nätet för att få en känsla för hur de skulle passa med din kultur. Och om du försöker hitta en bedragare, det är en av de enklaste sätten att ta reda på om han är / hon är legit.
Låt oss ta Mark Cole ovan. I sin e-post berättade han sitt namn, att hans företag har sitt säte i South Carolina, och att han ville att nämna är företagets “Breezy Fresh Farms.” Det tillräckligt med information som jag kan göra lite forskning och borde hitta något på honom, men jag gjorde inte. Det fanns ingenting på nätet som matchade någon blandning av dessa resultat. Det beror på att detta Mark Cole är en bedragare.

Ring bolaget.
Om de påstår sig vara från din bank eller ett företag du handskas med och har misstankar, ring företaget och fråga dem om det. Jag nämnde detta ovan, men det är värt att säga igen. Mest välrenommerade företag kommer inte att be dig om ett användarnamn, lösenord, bankkontouppgifter eller annan personlig information via e-post eller via telefon – särskilt om de redan har denna information.

Omvänd bildsökning.
Gå tillbaka till catfishing, om du skickade en bild och vill veta om det är legit, gör en omvänd bildsök för att se om det används någon annanstans. Du kan göra detta på två sätt. 1) Använd Google Goggles app från din telefon att göra en sökning efter en bild – helt enkelt skanna bilden, trycker du på fotoikonen, och om Google känner igen bilden, kommer det tillbaka sökresultaten till dig. 2) Besök Google Bilder och ladda upp (eller dra och släpp) en bild i skärmen. För att ladda upp en bild, klicka på kameraikonen. Gör en sökning och Google kommer att visa dig liknande bilder.
Om du tycker att bilden används på andra Facebook-profiler eller i samband med andra namn, är det troligt en bedragare.
Ovilliga att möta.

.

polisen-logo

Är du drabbad?
Ring 11414